Dëshironi të keni fëmijë të suksesshëm? Këto janë gjërat që duhet të bëni për ta


Çdo prind dëshiron të shohë fëmijën e tij të ketë sukses në jetë. Ata do të bëjnë gjithçka që munden për t’u dhënë fëmijëve të tyre shansin e mundshëm. Nëse keni një fëmijë, ju e dini se do bënit gjithçka vetëm që ata të kenë sukses dhe lumturi.

Në fakt ajo që ju duhet të bëni për ti ndihmuar është shumë e thjeshtë. Mjafton të praktikoni këto 6 gjëra tek ata gjersa rriten dhe do shihni suksesin e tyre hap pas hapi.

  1. Jepini më shumë punë shtëpie.

Duke i mësuar fëmijët që në moshë të vogël do i ndihmojë në të ardhmen që të jenë të zotët e vetes dhe të mos kenë nevojë për ndihmë.

  1. Kufizo kohën që kalojnë në TV, telefon apo tableta.

Nuk është sekret që shpenzimi i tepërt i kohës në telefona dhe tableta është i keq për fëmijët. Studiuesit kanë gjetur se këto gjëra janë më të dëmshme se sa menduam më parë. Ata në të vërtetë mund të ndryshojnë trurin e tyre dhe t’i shkaktojnë telashe me gjëra të përditshme siç është miqësia me të tjerët.

  1. Lërini ata të dështojnë.

Instinktin natyror që prindërit zakonisht kanë është t’i ndalojnë fëmijët e tyre të dështojnë me çdo kusht. Edhe pse kjo mund të duket si rruga e drejtë, nuk do t’i ndihmojë. Dështimi u mëson fëmijëve mësime të rëndësishme se si të përmirësohen dhe të rriten më vete.

  1. Konsumoni ushqim së bashku.

Sipas një organizate nga Universiteti i Harvardit, e gjithë familja duhet të ulet së bashku për të ngrënë ushqim. Hulumtimet e tyre kanë treguar se fëmijët që hanë ushqim me familjet e tyre kanë më pak gjasa të abuzojnë me substanca, të shfaqin shenja të depresionit ose të kenë nota më të larta dhe vetëvlerësim më të mirë.

  1. Mos i shpërblej menjëherë.

Mësojini fëmijëve se ata mund të marrin një shpërblim më të mirë nëse janë të durueshëm dhe presin.

  1. Lexoni për ata kur mundeni.

Nëse i lexoni libra fëmijëve tuaj kur janë të vegjël, ata kanë më shumë gjasa që të kenë shkathtësi më të mira të leximit dhe të shkrimit deri në kohën kur mbërrijnë në shkollë.

Burimi: Thepowerofsilence


Dëshironi të keni fëmijë të suksesshëm? Këto janë gjërat që duhet të bëni për ta

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in