Bllokimet më të këqija të trafikut në histori


Bllokimet e trafikut po e vështirësojnë jetën e udhëtarëve çdo ditë.

Bllokimi i trafikut ndodh kur një ndarje modale gjeneron kërkesa për hapësirë më të madhe sesa kapaciteti i rrugës në dispozicion. Kjo pikë zakonisht quhet mbushje.

Shumica prej nesh, veçanërisht nëse ndodhemi të ulur në makinat tona që zvarriten me një ritëm kërmilli, i referohemi në terma shumë më pak të civilizuar se kaq.

Nuk janë vonesa të thjeshta me orë, këto janë ndalesa epike që i kthejnë rrugët në parkingje.

Ne kemi grumbulluar disa nga bllokimet më të këqija të trafikut në histori.

Pekin, Kinë – Në gusht të vitit 2010, udhëtarët në autostradën Pekin-Tibet e gjetën veten të mbërthyer në një bllokim prej 60 kilometrash që zgjati 12 ditë! Nëse mendoni se bllokimi ishte shkaktuar nga kushtet e motit ose nga ndonjë lloj fatkeqësie, jeni gabim – është shkaktuar vetëm nga shumë makina në rrugë.

Hainan, Kinë – Mbi 10,000 makina u mbërthyen në një bllokim masiv në trafikun e shkurtit 2018, i cili u zhvillua në fund të festës shtatë ditore të Kinës për të festuar Lunar New Year. Radha e madhe thuhet se u shtri për rreth 10 km dhe ishte shkaktuar nga mjegulla e rëndë.

Gurugram, Indi – Goditja industriale e Indisë dëshmoi një bllokim që shkonte deri në 19.3 km në korrik 2016 për shkak të shiut të madh që çoi në rënie masive të ujit. Punëtorët ishin mbërthyer për më shumë se 12 orë në trazirën e zhurmshme.

Moskë, Rusi – Ky bllokim trafiku prej 125 kilometrash vazhdoi për tre ditë pasi një autostradë e madhe midis Moskës dhe Shën Petersburg u fundos për shkak të një stuhie dëbore në nëntor 2012.

São Paulo, Brazil – Trafiku i orëve të gjata është një pamje e zakonshme në shumicën e qyteteve të mëdha të botës. Disa nga ato qytete, si Sao Paulo, Brazili, janë aq të zakonshme për bllokime të gjata të trafikut sa udhëtarët e shfrytëzojnë mundësinë për të parë filmat në lëvizje e sipër.

Lion-Paris, Francë – Ky bllokim ishte shkaktuar për shkak të kushteve ekstreme të motit, duke detyruar një numër të madh banorësh të Parisit të udhëtonin në Lion e për të bërë një radhë të gjatë prej 175 km, në shkurt të vitit 1980.

Gjermanina Perëndimore – Në prill të vitit 1990, shkatërrimi i Murit të Berlinit mes Lindjes dhe Gjermanisë Perëndimore çoi në një rritje të njerëzve të etur për të kaluar në anën tjetër të qytetit për të takuar familjen dhe miqtë. Kjo çoi në rreth 18 milionë makina të zinin një hapësirë të projektuar për 500,000. Rezultati, i parashikueshëm, ishte një bllokim që shkoi rreth 48 km.

Bllokimet më të këqija të trafikut në histori Bllokimet e trafikut po e vështirësojnë jetën e udhëtarëve çdo ditë. Bllokimi i trafikut ndodh kur një ndarje modale gjeneron kërkesa për hapësirë më të madhe sesa kapaciteti i rrugës në dispozicion. Kjo pikë zakonisht quhet mbushje. Shumica prej nesh, veçanërisht nëse ndodhemi të ulur në makinat tona që zvarriten së bashku me një ritëm kërmilli, i referohemi në terma shumë më pak të civilizuar se kaq. Nuk janë vonesa të thjeshta me orë, këto janë ndalesa epike që i kthejnë rrugët në parkingje. Ne kemi grumbulluar disa nga bllokimet më të këqija të trafikut në histori.


Bllokimet më të këqija të trafikut në histori

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in